Fallout 4 Rehber

Fallout 4 Özet

2077 yılında Commonwealth’de, başkahraman ve ailesi—oyuncunun seçtiği cinsiyete bağlı olarak kocası Nate (Brian T. Delaney) veya karısı Nora (Courtenay Taylor) ve bebek oğulları Shaun—nükleer bir saldırıdan hemen önce bir Vault-Tec temsilcisinin onları kaydetmesi sayesinde Vault 111’e girerler. İçeride, aile üyeleri kandırılarak kriyojenik tüplere girmeye ikna edilir ve canlı olarak dondurulurlar. 150 yıl sonra, başkahramanın eşi öldürülür ve Shaun, gizemli bir grup tarafından kaçırılır. Bir süre sonra yaşam destek sistemi bozulur ve başkahraman çözülür; tüpünden çıkıp Vault 111’in kalan sakinlerinin ölü olduğunu bulur ve “Tek Sağ Kalan” lakabını alır. Evine döndüğünde eski robot uşakları Codsworth (Stephen Russell) ile yeniden bir araya gelir ve Codsworth nükleer saldırının üzerinden toplamda 210 yıl geçtiğini açıklar. Codsworth’un önerisiyle, Tek Sağ Kalan yakındaki Concord kasabasına gider, Dogmeat (River) adlı bir köpekle ve yeniden canlandırılmış Minutemen’in bir üyesi olan Preston Garvey (Jon Gentry) ile arkadaş olur.

Diamond City’de, Tek Sağ Kalan, Commonwealth’e dehşet saçan bir organizasyon olan Enstitü’nün, insanları kaçırıp onların yerine gerçek insanlardan ayırt edilemeyen Synth adı verilen insansı robotları koyduğunu öğrenir. Android özel dedektif Nick Valentine’i (Russell) kurtardıktan sonra, Tek Sağ Kalan, eşinin katilinin Conrad Kellogg (Keythe Farley) olduğunu ortaya çıkarır. Tek Sağ Kalan, Kellogg’u avlar ve onu öldürür, ancak Kellogg, son anlarını Shaun’un Enstitü’de tutulduğunu söyleyerek geçirir. Tek Sağ Kalan, Dr. Amari’nin (Meher Tatna) yardımıyla Kellogg’un beyninden sibernetik bir cihaz çalar ve onun anılarına erişir. Bu sırada, Brotherhood of Steel Commonwealth’e gelir ve eski bir Enstitü çalışanı, Tek Sağ Kalan’a Enstitü’ye sızmak için gereken bir teleportasyon cihazını yapmasını söyler. Enstitü’den kaçan Synthleri özgürleştirmeyi amaçlayan yeraltı hareketi Railroad’un yardımıyla, Tek Sağ Kalan bir çipi bulur ve onu çözdürür. Başarıyla teleportasyon cihazını yaptıktan sonra, Tek Sağ Kalan Enstitü’ye girer.

Tek Sağ Kalan, çok yaşlanmış olan Shaun (Tony Amendola) ile tanışır ve Shaun’un 60 yıl önceki kaçırılmasının, savaş öncesi DNA’sı nedeniyle bir Synth deneyi kapsamında yapıldığını açıklar. Tek Sağ Kalan, Shaun ile ittifak yapmayı seçerse, Shaun’un kanserden ölmekte olduğunu öğrenir ve onun yerine Enstitü’nün yöneticisi olma talebini kabul eder, kaçan Synthleri bulup tekrar köleleştirmesine yardım eder. Tek Sağ Kalan, Shaun’a katılmayı reddederse, Shaun ve tüm Enstitü ile çeşitli Enstitü karşıtı grupların yardımıyla savaşır; Tek Sağ Kalan daha sonra bir nükleer reaktörü patlatarak Enstitü’yü yok eder. Eğer Tek Sağ Kalan daha önce Minutemen’e resmen katılmışsa, Minutemen, diğer grupları yok etmelerine yardım eder.

Fallout 4 Ana Karakterler

Arthur Maxson

Maxson, Prydwen ile birlikte, Reunions görevini tamamladıktan sonra Commonwealth’de ortaya çıkacaktır. Genellikle Prydwen’in ana komuta güvertesinde ya da yaşam alanlarında bulunabilir.

Ad Victoriam görevi sırasında Brotherhood’un Enstitü’ye saldırısına katılacak ve The Nuclear Option görevinde geçici bir takipçi olacaktır. Eğer oyuncu karakter Enstitü tarafını seçerse, Airship Down görevi sırasında Maxson Prydwen’den bir Vertibird ile gelecek. Kişisel T-60 güç zırhını giyecek ve Final Judgment adlı kendine özgü Gatling lazerini kuşanmış olacaktır.

Railroad ana görevlerinde Maxson, Rockets’ Red Glare görevine kadar büyük ölçüde bahsedilmez. Ancak Prydwen’i sabote ederken ya da sabotaj sonrasında onunla karşılaşılabilir. Bu sırada savaş paltosunu ve Gatling lazerini kuşanmış olacak, ancak güç zırhı giymeyecektir. Eğer Commonwealth Minutemen, With Our Powers Combined görevi sırasında Prydwen’i yok ederse, Maxson, Brotherhood’un The Castle’a karşı misilleme saldırısı sırasında bulunmayacaktır.

Eğer biri Brotherhood tarafını seçip onların zaferine yardımcı olursa, Maxson Tek Sağ Kalan’ı sentinel rütbesine terfi ettirecektir. Kendi görevlerini yürütmekte özgür olacaklarını söylerken, seyahatleri sırasında Brotherhood’un çıkarlarını da göz önünde bulundurmalarını isteyecektir.

Desdemona

Desdemona, gizli bir organizasyon olan Railroad’un lideridir. Önceki güvenlik ihlalleri, Desdemona’nın Freedom Trail’i takip edip Railroad karargahına erişim şifresini girenlere karşı temkinli olmasına neden olmuştur. Buna rağmen, kendini kanıtlayabilenler zamanla onun saygısını kazanacaktır, ki bu durum sıklıkla onun ikinci komutanı Dr. Carrington’ı rahatsız eder. Railroad’un lideri olarak, Desdemona, günlük operasyonlardan ve geniş bir güvenli evler ağının sürdürülebilirliğinden sorumludur.

Desdemona, Eylül 2276’dan önce bir süre Railroad’a katılmıştır ve Pinky Thompson’ın yönetimi altındayken örgüte dahil olmuştur. Thompson’ın Aralık 2277’deki istifasının ardından, Desdemona Alpha pozisyonuna seçilmiştir. Görev süresi boyunca, Dr. Carrington ve Deacon’un yardımıyla organizasyonun operasyonel güvenliği konusunda büyük değişiklikler yapmış, bu da kurtarılan synth sayısında büyük bir artışa yol açmıştır. Railroad lideri olduğu dönemde, iletişim için ray işaretleri ve ölü noktalardaki geliştirmeleri içeren bir sistem geliştirmiştir. Ayrıca, Tinker Tom, Glory ve Tommy Whispers’ı Railroad Karargahı üyeleri olarak katmış ve P.A.M., Desdemona’nın liderliği döneminde keşfedilmiştir.

Preston Garvey

Çocukluğu boyunca Minutemen, Preston Garvey’nin kişisel kahramanlarıydı çünkü onları etraftaki tek “iyi adamlar” olarak görüyordu. Bu yüzden Garvey, 17 yaşında Albay Hollis’in Minutemen birliğine katıldı. Minutemen davasının savunduğu adalete gönülden inanan biri haline geldi ve arkadaşlarıyla birlikte gerçekten bir fark yarattığını hissetti, “orada birkaç güzel yıl geçirdiğini” ve sadece kendisi için değil, daha büyük bir dava için savaştığını iddia etti. İşler 2282 yılında daha kötüye gitmeye başladı. Son Minutemen lideri General Becker’in savaşta öldürülmesi, fraksiyonun iç işleyişinde çekişmelere yol açtı. Patlak veren kaos, Garvey ve Hollis’in birliği de dahil olmak üzere Minutemen’in yerleşimleri koruyan ve Commonwealth vatandaşlarının yardım çağrılarına yanıt veren son aktif gruplarından biri haline gelmesine neden oldu.

Codsworth

Codsworth, Tek Sağ Kalan’ın ailesi için çalışan bir Mister Handy robot uşağıdır. Vault-Tec temsilcisi tarafından ailesine bildirildiği üzere Vault 111’e giriş izni verilmedi ve geride bırakıldı. Codsworth, 210 yıl sonra Tek Sağ Kalan evine döndüğünde onlarla yeniden bir araya gelir. Ev ve arabayı temiz tutmaya çalışarak normal programını sürdürmeye devam etti. Bombalar düştükten sonra bir noktada Codsworth Concord kasabasını ziyaret etti, burada “yerlilerin birkaç kez [onu] sopalarla dövdüğünü” ve “bazen de [ona] ateş ettiklerini” belirterek Sanctuary’e geri çekildi.

Codsworth zaman zaman Tek Sağ Kalan’a Arıtılmış Su ve şakalar sağlar. Codsworth ile maksimum dostluk seviyesine ulaşmak Robot Sempatisi avantajını kazandırır. Bu avantaj, herhangi bir robotun enerji silahlarına karşı +10 Enerji Direnci sağlar.

Paladin Danse

Danse’in en eski anıları, Başkent Çorak Bölgesi’nde yetim olarak büyüdüğü zamana dayanmaktadır. Çocukken, D.C. harabelerini yağmalayarak tehlikeli bir hayat sürdürdü ve sonunda Rivet City’de kendi hurdacı dükkanını açacak parayı kazandı. Bu sırada Cutler adında bir adamla arkadaş oldu ve ikili, tüccar olarak zorlukla geçinmeye başladı.

Brotherhood of Steel asker toplamaya başladığında, Danse ve Cutler bunun “hiçbir yere varmayan hayatlarından kurtulmanın en iyi yolu” olduğunu düşünerek katılmaya karar verdiler. Paladin Krieg’in komutasında her ikisi de başarılı askerler oldular, ancak Prydwen’de görevlendirildikten bir yıl sonra Cutler görev sırasında ortadan kayboldu. Danse, kayıp ekibi aramak için üç haftalık bir operasyon düzenledi ve sonunda bir Süper Mutant yuvasına ulaştı. Burada, Cutler’ın ekibinin öldüğü ve Cutler’ın kendisinin de Zorunlu Evrim Virüsü’ne maruz kaldığı ortaya çıktı. Danse, arkadaşının mutasyona uğradığını görünce üzüldü ve Cutler’ı öldürdü. Bu deneyim, Danse’in çoğu insan olmayan varlığa, özellikle süper mutantlara, ghoul’lara ve synth’lere karşı derin bir nefret beslemesine yol açtı.

2287 yılına gelindiğinde, Danse, Arthur Maxson’ın en saygın subaylarından biri olmuştu. Bir keşif ekibine komuta etti ve Enstitü’yü araştırmak için Commonwealth’e gönderildi, ancak talihsizlik sonucu güçleri üç hayatta kalan askere düştü. Tek Sağ Kalan, Paladin Danse ile ilk karşılaştığında, Danse ve ekibinin geri kalanları Cambridge Polis Karakolu’nda görevlerini sürdüremeyecek durumda saklanıyorlardı. Danse, yakındaki ArcJet Systems kompleksinden bir öğeyi almak için Tek Sağ Kalan’ın yardımını ister. Görev tamamlandıktan sonra, eğer isterlerse Tek Sağ Kalan’a Brotherhood of Steel’e katılmaları için giriş rütbesi teklif eder.

Danse, Shadow of Steel görevini takiben Brotherhood’a katılırsa tam bir yoldaş haline gelir. Düzenine son derece sadıktır ve Tek Sağ Kalan ile birlikte seyahat eder, bu süreçte ideallerinin korunduğundan emin olmak ister. İlişkileri geliştikçe, Danse, meslektaşlarının, arkadaşlarının ve akıl hocalarının çorak topraklardaki dehşetler tarafından öldürülmesinin getirdiği yükten bahseder. Onların fedakarlıklarının boşa gitmesine izin vermeyeceğini belirterek, insanlığın güvenliği için Enstitü ve synth’lerin ortadan kaldırılması gerektiğini savunur. Synth’lerin teknolojinin kontrolden çıkmasının bir yansıması olduğuna ve varlıklarının insanlığın sonunu getirebileceğine inanır.

Ana hikaye ilerledikçe, Tek Sağ Kalan, Enstitü’nün ana sistemine sızma fırsatı bulacaktır. Brotherhood’a bu verilerin bir kopyası sağlanırsa, DNA analizi yoluyla Paladin Danse’in aslında kayıp bir synth olduğu, M7-97 olarak adlandırıldığı ortaya çıkar. Danse, firar eder ve Listening Post Bravo’ya kaçar. Elder Maxson, iç çevresine sızıldığı gerekçesiyle öfkelenir ve Tek Sağ Kalan’a Danse’i bulup onu infaz etme emri verir.

Danse bulunduğunda, intihara meyilli bir halde kendisinin bir synth olduğunu bilmediğini ısrarla söyler. İtibarı zedelenmiş paladin, Tek Sağ Kalan’dan emri yerine getirmesini isteyerek “istisna değil, örnek” olması gerektiğini savunur. Tek Sağ Kalan, Danse’i infaz etmeyi ya da Commonwealth’ten ayrılmaya ikna etmeyi seçmek zorundadır. İkna edilirse Danse sığınağı terk eder, ancak şüpheci Elder Maxson, Tek Sağ Kalan’ı Danse’in saklandığı yere kadar takip eder. Bu noktada bir çatışma yaşanır ve Tek Sağ Kalan yeniden synth’in kaderini belirlemek zorunda kalır. Eğer Danse, Blind Betrayal olaylarından sağ çıkarsa, minnettar olacak ve Maxson’ın onu avlamama sözünü vererek Tek Sağ Kalan’a yardımcı olmaya devam edecektir.

Bir süre sonra yeniden bir araya geldiklerinde, Danse hala gerçek doğasını kabullenmeye çalışmaktadır. Tek Sağ Kalan’ın hayatını kurtardığı için minnettar olsa da, kimliğini, anılarını ve kariyerini bir anda kaybetmesi onu çaresiz bırakır. Tek Sağ Kalan onu teselli etmeye çalışabilir ve isterlerse romantik ilgi gösterebilir. Danse, ilk başta Tek Sağ Kalan’ın bir synth’e aşık olabileceğine şaşırır, ancak sonunda aynı şekilde hissettiğini kabul eder. “İnsani duygularıyla” başa çıkmaya çalışırken sabır ister ve partnerinin yanında sadakatle kalacağına söz verir.

Nate

Nate, Kaynak Savaşları sırasında ABD Ordusu’nun 2. Tabur, 108. Piyade Alayı’nda görev yapmış eski bir asker ve madalyalı bir savaş kahramanıdır. Nate’in büyük-büyükbabası II. Dünya Savaşı’nda savaşmış ve savaşın 1945’te sona ermesiyle ailesine geri dönmüştür.

Savaştan önce bir noktada Nate, Nora ile evlenmiş ve 2077 yılında Shaun adında bir oğulları olmuştur. 23 Ekim 2077 sabahı, Nate Concord’daki Gaziler Salonu’nda yapılacak bir etkinlik için hazırlık yaparken, bir Vault-Tec temsilcisi ailesini ziyaret ederek Vault 111’e önceden kabul edildiklerini bildirmiştir.

Bundan sadece dakikalar sonra, bir haber bülteni aileyi yaklaşan bir nükleer saldırı konusunda uyarmış ve bu da Nate, Nora ve Shaun’u Codsworth adındaki kişisel Mister Handy robotlarını geride bırakarak hızla sığınağa gitmeye zorlamıştır.

Sığınağa girdikten sonra, aile ve diğer kabul edilen sakinler, Vault-Tec bilim insanları tarafından ana sığınağa girmeden önce dekontaminasyon bahanesiyle bir Kriojenik Kapsül’e yerleştirilmiştir.

Nate, Enstitü’nün deneyleri için ‘en saf’ DNA kaynağı olan Shaun’u almak amacıyla gelen Conrad Kellogg ve iki Enstitü bilim insanı tarafından kriojenik uykusundan uyandırılır.

Eğer Nora, oyuncu karakteri olarak seçildiyse, Nate, Shaun’u kaçırmaya çalışan bilim insanlarını durdurmaya çalışırken Kellogg tarafından öldürülür. Eğer Nate, oyuncu karakteri olarak seçildiyse, Nora’nın idamına tanık olmak zorunda kalır.

Piper Wright

Piper, Nat ve babasıyla birlikte Commonwealth’in dışındaki küçük bir toplulukta büyümüştür. Babası, yerel milis kuvvetlerinin bir üyesidir. Babası şüpheli bir şekilde ölü bulunduğunda, Piper, onun kasabayı yağmalamak için bir baskıncı planını keşfettiğini öğrenir. Üstü olan Yüzbaşı Mayburn, bir gece kasabanın ana kapısını açık ve korumasız bırakma karşılığında ganimetten pay almayı kabul etmiş ve Piper’ın babasını susturmak için öldürtmiştir.

Yerel yetkililer Piper’ın iddialarına inanmadı ve soruşturmayı reddetti. Bunun üzerine Piper, kaptanın ve işlediği suçların listesini içeren aranan posterleri hazırlayıp yaydı. Bu aleni suçlama kasaba belediye başkanının dikkatini çekti ve Piper’ın kanıtlarını kabul etti. Yerleşimciler, bu hikaye karşısında öfkelendi ve Mayburn’ü sürgün etti. Yağmacılar kapının açık olacağını umarak geldiklerinde, bunun yerine hazırlıklı savunmalarla karşılaştılar ve kasaba halkı tarafından püskürtüldüler.

Sonunda, Piper ve Nat yeterince para biriktirip Diamond City’ye taşındı ve Piper burada araştırmacı gazetecilik kariyerine başladı. Gerçeği keşfetme tutkusu onu bir süre popüler yaptı, ancak makaleleri “fazla olumsuz” olarak görüldüğü için halkın görüşü zamanla ona karşı döndü. Bu durum, Piper’ın başını sık sık belaya sokmasına neden oldu. Birçok ölüm tehdidine ve bir suikast girişimine rağmen, zor durumlara düşmek Piper için bir gurur meselesidir; çünkü onun için belaya bulaşmak, gerçeğin peşinden gitmenin bir parçasıdır.

Son zamanlarda, Piper, Diamond City Belediye Başkanı McDonough’u gizlice bir Synth olmakla suçlayan Eustace Hawthorne ile yaptığı bir röportajı içeren “Sentetik Gerçek” adlı tartışmalı bir makale yazmıştır. Ancak Piper’ın elinde somut kanıt yoktur, sadece belediye başkanının nerede erişte yediği gibi olaylarla ilgili spekülasyonları vardır. Buna karşılık, McDonough Piper’ı şehrin yalan olduğunu iddia ettiği makale nedeniyle şehirden yasaklamış, ancak Piper şehre geri dönmeye kararlıdır.

Piper, Nick Valentine ile bir iletişim kurmuştur, çünkü ikisi de araştırmacıdır. Piper, synth’lerin içinde bulunduğu duruma karşı sempatik bir yaklaşım sergiler ve Brotherhood of Steel’e açıkça antipati duyar. Bu antipatisinin nedeni, kendine hizmet eden yapısı, teknolojiyi elinde tutması, anti-synth politikaları ve Piper’ın gözünde kötü moda anlayışlarıdır.

Shaun

Shaun, Ekim 2077’de henüz bir yaşından küçüktü. 23 Ekim’de Büyük Savaş’ın patlak vermesi sırasında, ebeveynleri onu alıp, atom bombaları Commonwealth üzerine düşmeye başladığında yakınlardaki Vault 111’e kaçtılar. Vault’un gerçek amacından habersiz olan Shaun ve ailesi, kriojenik süspansiyon içinde donduruldu. Yaklaşık altı ay sonra, bir isyan meydana geldi ve personel Vault 111’i terk ederek, içerde dondurulmuş olanları, ne olduğunun tamamen farkında olmadan geride bıraktı.

Kriojenik olarak korunan Vault katılımcıları, yaklaşık 150 yıl boyunca rahatsız edilmedi, ta ki Enstitü Vault 111 ile ilgili kayıtları keşfedene kadar. Bu sırada, Enstitü, radyasyonla mahvolmuş çorak araziden etkilenmemiş genetik materyal için çaresizdi ve Üçüncü Nesil Synth projesi için uygun bir kaynak arıyordu. Bebek Shaun, bozulmamış DNA’nın mükemmel kaynağını temsil ediyordu ve Enstitü onu almak için harekete geçti.

2227 civarında, Enstitü paralı askerleri Conrad Kellogg’u Shaun’u almak için Vault 111’e gönderdi. İki Enstitü teknisyeniyle birlikte Kellogg, Shaun ve ailesini uyandırdı. Shaun’u elinde tutan ebeveyn, oğullarını vermek istemedi ve direndi; bu yüzden Kellogg ebeveyni vurdu ve öldürdü. Kellogg daha sonra diğer ebeveyni yeniden kriojenik süspansiyona geri döndürdü ve diğer dondurulmuş Vault katılımcılarının yaşam desteğini kapattı.

Cait

Cait, istismarcı bir evde büyüdü ve iki kez evden kaçmaya çalıştı. 18 yaşına geldiğinde, ailesi onu köle olarak sattı. Beş yıl boyunca istismara maruz kaldı ve yavaş yavaş para biriktirerek sonunda özgürlüğünü satın aldı. Cait daha sonra eski evine döndü, kapıyı kırdı ve ebeveynlerini vurdu.

Üç yıl boyunca, Cait Combat Zone arenasında savaştı ve fiziksel olarak zorlu yaşam tarzına dayanmak için Psycho adlı uyuşturucuyu kullandı. Stratton adında, kendisine yine istismarcı davranan bir sevgilisi oldu, bu da Cait’in diğer insanlara kapanmasına ve borçlar konusunda şüpheci olmasına yol açtı. Cait, baskıncıların mekanı ele geçirmesinden sonra da arenada savaşmaya devam etti. Eğer Sole Survivor, Combat Zone’daki baskıncıları yenerse, Tommy Lonegan Sole Survivor’a Cait’in kontratını teklif eder. Lonegan, ona “küçük kuş” der ve uyuşturucu kullanımı ve devam eden kendine zarar verme davranışı konusundaki endişelerini dile getirir.

Kellogg

Yeni Kaliforniya Cumhuriyeti’nin kuruluşu sırasında bir çocuk olan Kellogg, alkolik ve istismarcı bir baba ile koruyucu ve sevgi dolu bir anneyle büyüdü. Annesini babasının saldırılarından koruyamadığı için kendini suçladı. Annesi, Kellogg’a erken yaşta hayatta kalmanın tek korumasının ona verdiği silah olduğunu ve hayatta kalmak için nasıl kullanılacağını öğrenmesi gerektiğini öğretti.

Yetişkin olduğunda, Kellogg, bir silahşör ve kontrat katili olarak çalıştığı Hub’da Sarah adında bir kadınla ilişki yaşadı. “Valdez” adında birini vurduktan sonra yeni bir başlangıç arayan Kellogg, Sarah ile birlikte San Francisco’ya taşındı ve orada Mary adında bir kızları oldu. Kellogg, Shi için güvenlik işinde çalışmaya başladı ve tecrübesiz olmasına rağmen, kendi ekibini yönetmek için uzun vadeli planlar yaptı. Ancak, hem Sarah hem de Mary, kimliği belirsiz saldırganlar tarafından öldürüldü. Kellogg bu olaydan sonra yüzündeki yara izini aldı.

Hayatındaki mutluluğun kaybını düşünerek, Kellogg San Francisco’dan ayrıldı ve doğuya doğru seyahat etti, barlarda içki içti ve paralı katil olarak çalıştı.

Kellogg sonunda Commonwealth’e ulaştı ve yeni hayatına uyum sağladı. Enstitü ona ulaştı ve synthler onu ürpertse de, bir yüzey ajanı olarak Enstitü’ye katıldı. Zamanla Enstitü’nün ana operatörü haline geldi ve genellikle yalnız çalışsa da, Shaun’u Vault 111’den almak için iki Enstitü ajanıyla birlikte görevlendirildi.

Shaun’u kaçırdıktan onlarca yıl sonra, Kellogg, karşı gelmek istemese de, Shaun’un on yaşındaki hali gibi görünen bir synth ile Diamond City’ye gönderildi. Kellogg bunu Shaun’un “evcil hayvan projesi” olarak tanımladı, ancak daha sonra Sole Survivor için bir yem olduğunu fark etti.

Sonunda evi terk etti, çünkü X6-88, Enstitü adına sentetik Shaun’u almak için geldi. Daha sonra, Enstitü’den yeni kaçan hain bilim insanı Dr. Brian Virgil’i bulmakla görevlendirildi. Dr. Virgil’i izlemeye hazırlanırken, Kellogg Diamond City’den Fort Hagen’e giderken birkaç çatışmada yaralandı ve Hagen’de iyileşmek için zaman harcamak zorunda kaldı.

Deacon

Deacon, Gen 3’lerin ilk serbest bırakılanları arasında olduğunu, Railroad’u kurmaya yardım ettiğini ve Desdemona’nın sadece bir figüran olduğunu, gerçek liderin kendisi olduğunu iddia eder. Desdemona, onun ve “John D.”‘nin aynı kişi olduğundan şüphelenmektedir.

Gençken UP Deathclaws adlı bir çetenin üyesi olduğunu ve bu çetenin synth olduklarını düşündükleri kişileri taciz ettiğini, bunun sonucunda bir kişinin Gen 3 olduğu şüphesiyle linç edildiğini paylaşır. Bu olayın ardından Deacon, çeteyle tüm iletişimini kesti ve zamanla bir çiftçi olarak yerleşti. Daha sonra Barbara adında bir kadınla ilişkiye girdi ve evlendiler. Çift, geçimlerini sağlıyordu ve çocuk sahibi olmayı planlıyordu, ancak Barbara’nın bir synth olduğunu Deacon bilmedi. Bu durum UP Deathclaws’a ulaştı ve Barbara’yı öldürdüler. Sonuç olarak, Deacon çoğu Claw’u öldürdü.

Dogmeat

Dogmeat, Sole Survivor Mama Murphy’ye gerçek adını sormadan önce ya da Nick Valentine Dogmeat’i Kellogg’u koklayarak bulması gereken görevde tanıtmadan önce sadece “Dog” olarak adlandırılır. Mama Murphy’ye göre, Dogmeat’in bir sahibi yoktur ve “kendi başının çaresine bakmaktadır.” Sole Survivor, Dogmeat’i benimseyebilir ve Commonwealth’teki yolculuklarında ona eşlik etmesini sağlayabilir.

Dogmeat, Sanctuary Hills’in güneydoğusundaki bir Red Rocket kamyon durakında bulunur ve bir yoldaş olarak işe alınabilir. Pip-Boy’daki “Görevler” sekmesinde “Köpekle selamlaş” adlı bir görev belirir. Görev, oyuncunun Dogmeat ile ilk ‘sohbetini’ başlatmasıyla tamamlanır. Eğer Dogmeat, Sole Survivor’ın yoldaşı değilse, Nick Valentine, Getting a Clue görevinde köpeği bir düdükle çağırır. Nick Valentine ayrıca, Dogmeat hakkında “ona yardımcı olabilecek birini tanıdığını” ve “onunla birkaç kez çalıştığını” da söyler.

John Hancock

John Hancock, Martha ve Patrick McDonough’un oğludur. Belediye Başkanı McDonough’un daha genç kardeşidir ve birlikte Diamond City’de, “sahilde küçük bir barakada” büyüdüler. Hancock, çocukluklarında Belediye Başkanı McDonough’un “hakimiyet sahibi”, “kavgacı” ve “standart büyük abi” olduğunu iddia eder. Ayrıca, John’un gömleğinin arkasına çürük patatesler koyup onları tokatladığını da belirtir. Hancock’a göre, kardeşiyle “oldukça mutlu bir çocukluk” geçirmişlerdir.

Hancock’un kardeşi, Diamond City’de “Ghouls’a Yasak” kampanyasıyla belediye başkanlığına aday oldu ve Upper Stands’daki insanların desteğini kazanarak seçildi. John, göreve başladıktan sonra ofisinde onu ziyaret etti ve kardeşinden “bunu iptal etmesini” rica etti. Belediye Başkanı, Hancock’a “halkın iradesini yerine getirdiğini” ve “seçmenleri ihanet edemeyeceğini” söyledi. Hancock, artık kalamayacağını hissederek Diamond City’den ayrıldı.

Nick Valentine

Bir robot dedektif olan Nick Valentine, Diamond City’de Valentine Dedektiflik Ajansı’nı, asistanı Ellie Perkins ile birlikte işletmektedir. Geçmişte bir pre-War dedektifin anılarına sahip olmasının yanı sıra, Nick bazı özel yeteneklere de sahiptir: bilgisayarları hackleme konusunda oldukça etkilidir ve hem menzilli hem de yakın dövüşte yetkindir. Valentine, kendisinin ikinci nesil synthler ile son nesil synthler arasında bir prototip olduğuna inanıyor, bu da onun bilge bir zekaya sahip olmasını ve Enstitü dışındaki insanlara karşı doğal olarak düşmanca olmamasını açıklayabilir. Gizemli kökenlerine rağmen, Diamond City’de genellikle iyi saygı görür.

Başlangıçta, DiMA adında başka bir synth ile birlikte, Nick Valentine olarak bilinecek synth, synthlerin bağımsız düşünme yeteneğine sahip olup olamayacaklarını test etmek için kullanılan iki özel prototip Gen 2 synth’ten biriydi. Yıllarca çeşitli kişilikler ve eski insanların anıları ona yüklendi. Buna rağmen, Nick ve DiMA, kendi türlerinin ilk ve tek synthleri olarak birbirleriyle ailevi bir bağ kurdular. Ancak DiMA, önceden yüklenmiş kişilikler veya anılar olmadan kendi bilincini ve benliğini geliştirmeye yönelik bir deney olduğunda, yapılan deneylere karşı öfkelendi. İki synth kaçmayı başardı, ancak Enstitü, DiMA’nın kardeşine yeni bir kişilik ve anı yüklemeden önce olmadı. Artık kendisini pre-War polis memuru olarak tanımlayan synth, aniden 200 yıl gelecekte “uyanma” durumunda karmaşıklığa kapılmış olarak, DiMA’ya saldırdı ve DiMA, Nick’i bayıltıp geride bırakmak zorunda kaldı. Belirsiz bir süre sonra çöp yığınında bilincini tekrar kazandığında, Nick birkaç hafta boyunca çorak arazide kafa karışıklığı içinde dolaştı.

Enstitü ve teknolojisi hakkında bilgisizliği nedeniyle, çoğu çorak arazi sakini Nick’i hem korku hem de hayranlıkla karışık bir şekilde gördü; ancak, sonunda, bir tamirci onun seyahatlerinde aldığı hasarı onarmayı teklif ettiği küçük bir yerel topluluğa kabul edildi. Bu dönemde Nick, sadece Jim olarak bildiği bir çocukla arkadaş oldu; bu, Nick’in ilk insan temasıydı. Topluluk, Nick’in yeniden uyanmasından bu yana bir insan gibi muamele görebileceği ilk yerdi ve mekanik bir canavar olarak görülmedi. Nick, o yerleşimi terk ettikten sonra, yıllar sonra ziyaret ettiğinde, yerleşimin baskıncılar tarafından yağmalandığını buldu.

Fallout 4 Sistem Gereksinimleri 2024

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir